Koningsdag in Amsterdam

Beveiligde bagageopslag terwijl jij feest

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ

Insider tips voor Koningsdag in Amsterdam

Als Nederland zijn steden oranje kleurt ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april, tijdens Koningsdag (of Koningsdag zoals wij het noemen), barst Amsterdam uit in een kleurrijke wervelwind van feestelijke opwinding.

Wij als inwoners zijn er dol op! En we delen graag wat insidertips om ervoor te zorgen dat je het meeste uit deze onvergetelijke dag haalt.
Tot ziens!

kingsday amsterdam koffers afgeven
koningsdag tips van plaatselijke bewoners

1. Kleed je om indruk te maken (in het oranje, natuurlijk!)

Voeg je bij de zee van oranje geklede inwoners en bezoekers door je mooiste oranje kleding aan te trekken. Of het nu gaat om een flitsende oranje boa, een grillige kroon of een klassiek Nederlands voetbalshirt, het dragen van oranje is niet alleen een traditie maar ook een overgangsrite voor Koningsdag.

2. Ga vroeg de straat op

Sta op, want de vroege vogel vangt de beste koopjes op de uitgestrekte straatmarkten. Van vintage schatten tot eigenzinnige souvenirs, de markten van Kingsday bieden een schat aan lekkers dat ligt te wachten om ontdekt te worden. Ga naar populaire plekken zoals het Vondelpark of de Jordaan, of volg gewoon de levendige drukte om op verborgen juweeltjes te stuiten.

3. Omarm de Canal Parade

Stap aan boord van een boot of zoek een mooi plekje langs de oevers van het kanaal om getuige te zijn van de spectaculaire Canal Parade. Uitgedost met uitgebreide decoraties en pulserend met muziek, verandert het flottielje van boten de iconische waterwegen van Amsterdam in een betoverend spektakel van kleur en vreugde.

Waar kan ik mijn koffers opbergen tijdens Koningsdag?

Vier Koningsdag met Drop&Go, je go-to oplossing voor stressvrije festiviteiten! Onze betrouwbare bagageopslagservice is ontworpen om Koningsdagvierders een zorgeloze ervaring te bezorgen, zodat je jezelf kunt onderdompelen in de festiviteiten zonder de last van het sjouwen met je koffers. U kunt op ons rekenen!

Vergeet het onthouden van codes, het kwijtraken van sleutels of het omgaan met kaartjes voor het openbaar vervoer – Drop&Go heeft deze zorgen weggenomen. In tegenstelling tot de kluisjes op Amsterdam Centraal Station, biedt onze service het gemak van gemakkelijke toegang wanneer je het nodig hebt. Voel je vrij om langs te komen, je spullen op te bergen of ze op je gemak weer op te halen. Als het aankomt op veilige bagageopslag in de buurt van Kingsday evenementen, kunnen we je helpen! Onze faciliteit beschikt over een eersteklas beveiligingssysteem en ons vriendelijke, ervaren personeel doet er alles aan om je bezittingen veilig te stellen.

We staan elke dag voor je klaar van 9 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds (makkelijk te onthouden), gunstig gelegen tegenover Amsterdam Centraal Station. Maak je Koningsdag onvergetelijk en probleemloos met Drop&Go!

4. Proef Nederlandse lekkernijen

Verwen je smaakpapillen met typisch Nederlandse lekkernijen terwijl je door de bruisende straten slentert. Van stroopwafels en poffertjes tot broodjes haring en bitterballen, Koningsdag biedt een smorgasbord van culinaire hoogstandjes om elke smaakpapil tevreden te stellen. Vergeet niet om alles weg te spoelen met een verfrissend pintje lokaal bier of een traditionele oranjebitter.

5. Doe mee met de straatfeesten

Volg de aanstekelijke beats van livemuziek met een blikje Heineken bier in je hand en ga naar de straatfeesten die overal in de stad opduiken. Van spontane dj-sets tot live optredens van lokale bands, Amsterdam bruist van de energie als feestvierders de hele dag dansen onder de lentezon.

6. Navigeer voorzichtig

Met massa’s mensen die de straten overspoelen, kan het navigeren door Amsterdam op Koningsdag een beetje een doolhof zijn. Wees voorbereid op wegafsluitingen en verstoringen van het openbaar vervoer, en overweeg om de stad te voet of op de fiets te verkennen om de feestelijke sfeer van dichtbij mee te maken.

7. Dompel jezelf onder in de Nederlandse cultuur

Maak naast de festiviteiten van de gelegenheid gebruik om je te verdiepen in de Nederlandse cultuur en tradities. Bezoek musea en historische locaties, meng je onder de plaatselijke bevolking bij traditionele volksvoorstellingen of knoop gewoon een gesprek aan met vriendelijke Amsterdammers om inzicht te krijgen in het leven in Nederland.
koningsdag wat te doen in amsterdam

Hoe werkt Drop&Go op Koningsdag?

Gebruikmaken van de bagageopslagservice van Drop&Go tijdens Koningsdag in Amsterdam is eenvoudig:

Tassen afgeven: Bezoek onze DropandGo-locatie bij het Centraal Station en geef je tassen af.

Geniet van Koningsdag: Met je koffers veilig opgeborgen, kun je je onderdompelen in de buitenactiviteiten, feestjes en andere vieringen.

Haal je bagage op: Wanneer je klaar bent om je spullen op te halen, laat je je ticket of code zien bij Drop&Go en worden je tassen aan je teruggegeven, intact en veilig.

Laat de vraag over het opbergen van tassen je Koningsdag-ervaring niet bederven.

Veelgestelde vragen

Wanneer wordt Koningsdag gehouden in 2024?

Koningsdag wordt gevierd op zaterdag 27 april in 2024. Koningsnacht wordt gevierd op vrijdag de 26e.

Hoe kan ik me in Amsterdam verplaatsen tijdens Koningsdag?

Om tijdens Koningsdag naar Amsterdam te reizen, kun je het beste de trein nemen, maar wees voorbereid op overvolle rijtuigen de hele dag door!

De routes van het openbaar vervoer in het centrum van de stad worden op Koningsdag aangepast en bussen en trams rijden alleen tot aan de rand van het centrum. Houd er rekening mee dat de metrostations Nieuwmarkt en RAI gesloten zullen zijn.

Parkeren
Wat betreft reizen met de auto, parkeren en taxi’s, kunnen auto’s vrij rondrijden in de stad op de dag voorafgaand aan Koningsdag, maar het verkeer in het centrum van de stad is sterk beperkt op de dag zelf, met een volledige afsluiting voor auto’s vanaf 07:30 uur.

Gezien de beperkingen voor auto’s op Koningsdag is het aan te raden om je auto achter te laten op een aangewezen parkeerplaats. Houd er rekening mee dat de P+R RAI-locatie gesloten is op Koningsdag. Als je besluit om de stad in te rijden, let dan op parkeerbeperkingen die worden aangegeven met gele borden.

De meeste standaard taxistandplaatsen in het centrum van de stad zijn niet actief op Koningsdag.

Tot slot, als je tijdens Koningsdag door het centrum van de stad reist, overweeg dan om te lopen en je onder te dompelen in de festiviteiten of om de metro te nemen, maar houd wel rekening met de mogelijke drukte.

Wat is het tassenbeleid op Koningsdag?

Het hangt allemaal af van de activiteiten die je wilt doen. Buitenactiviteiten, zoals de vlooienmarkten, kun je met je tassen doen, maar feestjes binnenshuis kunnen beperkend zijn.

Geniet van Koningsdag zonder bagage. We nemen het graag uit handen.